Trije prijatelji, ene testenine in nešteto neodkritih okusov.
Nekega dne se trije prijatelji in poslovni partnerji dobijo na kosilu. Vsak po svoje uspešen, a vedno željni novih izzivov. Pogovoru ni konca in beseda nanese na testenine.
“Si predstavljata, da bi lahko vsak dan jedli testenine – tako sveže in prožne, kot da bi pravkar prišle izpod valjarja?”
“Pripravljene in polnjene bi bile z najboljšimi sestavinami, ki nam jih podari zemlja.”
“Na primer s sosedovo bučo ali pa bohinjsko postrvjo?”
“Okuse bi lahko celo personalizirali.”
“Fanta – lahko jih zamrznemo! S tem ohranimo vse lastnosti svežih testenin.”
“Restavracije, šole, vrtci bi bili navdušeni … Končno bi lahko ponudili kakovostne domače testenine. Sveže zamrznjene.”
Ideja jim ni šla iz glave, zato so sklenili, da se naslednjič dobijo kar v kuhinji, kjer so začeli kovati prve recepte.
Začeli so praktično – z vprašanjem, kaj sploh želijo ustvariti. Na list papirja so si zapisali 3 glavne cilje:
- ustvariti najbolj kakovostne testenine na trgu, ki so največji približek svežim;
- uporabiti le najboljše sestavine, ki jih ponudi narava;
- testenine so vedno sveže, dolgo obstojne in najpomembneje – enostavne in hitre za pripravo!
Segli so si v roke in se lotili dela. Prve izdelke so testirali kar med prijatelji. Pohvalam ni bilo videti konca. Vsi so hoteli še. Kmalu so začela kapljati prva prava naročila in stvar je postajala zelo resna. Testenine NUDL so začeli naročati lokalni vrtci in šole, sledile so manjše gostilne in restavracije. Nato pa se je zgodilo nepričakovano – testenine NUDL so navdušile največje kulinarične mojstre v Sloveniji. Ko je proizvodnjo podjetja NUDL prvič obiskala slovenska šefinja Ana Roš, ki si lasti kar 2 Michelinovi zvezdici, so vedeli, da je to lahko začetek nečesa velikega. Rodila se je nova kulinarična zgodba.
Zavedali so se, da je to začetek kreiranja nečesa posebnega, osebnega, neizmerno okusnega in personaliziranega.
Personalizacija in kreacija okusov po željah najboljših je postala ena najbolj prepoznavnih lastnosti, ki podjetje NUDL umešča na sam vrh proizvajalcev testenin tako doma kot po svetu.
Trije prijatelji so si s tem zagotovili, da bo njihovo življenje vedno polno novih okusov, izzivov in izjemnih ljudi. S tem pa pride najpomembnejše – v NUDL kuhinji ni nikoli dolgčas. Vedno je polna lokalnih sestavin in božanskih okusov, ki so rezultat uspešnega sodelovanja s slovenskimi kmetovalci in kulinaričnimi mojstri.
Vsaka zgodba tako prinese nove ljudi, vse pa združuje strast do kakovostnega življenja, ki se ga zajema z veliko žlico – pardon, z vilicami! Kakor vam je ljubše.
